Νέα αντιπαράθεση Attica Group - ΕΕΝ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 19:52
UPD:19:53

Νέος γύρος αντιπαράθεσης σημειώθηκε μεταξύ της Attica Group και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, με αφορμή τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2010 και την οκταήμερη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Attica Group Πέτρος Βέττας, επέκρινε έντονα τους χειρισμούς της ΕΕΝ εστιάζοντας στον πρόεδρο της Ένωσης κ. Απ. Βεντούρη.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η μέθοδος της οξύτητας και της σκληρής αντιπαράθεσης επιδείνωσαν την κατάσταση στην ακτοπλοΐα, φέρνοντας προ απροόπτου εταιρείες, οι οποίες είχαν την διάθεση να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνιστώσα για την υπογραφή ΣΣΕ.

Αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ, ο κ. Βέττας σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι αποδέχθηκε την αύξηση μισθών 2% στους ναυτικούς, την οποία κατέβαλε και αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, ταλαιπωρήθηκε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, επειδή άλλες εταιρείες του κλάδου δεν συμφώνησαν.

Χαρακτήρισε δε εξαιρετικά λυπηρό το θέμα της επιστράτευσης των ναυτικών και ζήτησε από το υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας να μπορεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας να έχει λόγο και υπογραφή στη συλλογική σύμβαση εργασίας και στα εσωτερικά δρομολόγια της ακτοπλοϊας.

«Ο ''λαλίστατος'' κ. Π. Βέττας του ομίλου Attica Group θα πρέπει να είναι ήρεμος στη συνέντευξη Τύπου όταν μάλιστα επιθυμεί ''δια λόγων'' να εκπροσωπεί την ακτοπλοϊκή οικογένεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η αίτηση του ομίλου Attica Group να υπογράφει μεμονωμένη εταιρική σύμβαση με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία απορρίφθηκε, έγινε στο πλαίσιο να εντάξει εαυτούς στα ''καλά'' πρωτοπόρα παιδιά για το Υπουργείο και να φέρει επίσημα το dumping στην ακτοπλοΐα. Το ίδιο προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες και μέσω του μη κοινοτικού ΣΕΕΝ όπου τα μέλη του πλην Ιταλίας είναι όλοι μη κοινοτικών συμφερόντων».

«Γιατί ''ένοχα'' παραβλέπει ο κ. Π. Βέττας τα αιτήματα της ΕΕΝ για επιβίωση της ακτοπλοΐας και ποτέ δεν αναφέρεται σε αυτά, αφού ''μέσα του'' συμφωνεί με όλα. Πάλι ίσως θέλει να το παίξει το ''καλό παιδί'' για την Π.Ν.Ο. και το Υπουργείο», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΕΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα