ΕΛΠΕ: Στόχος ο διπλασιασμός των λειτουργικών κερδών την επόμενη διετία

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 20:53

Σε διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών την επόμενη διετία στοχεύει η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ΑΕ όπως ανέφερε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ι. Κωστόπουλος μιλώντας στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη με θέμα: «Μεταρρυθμίζοντας την Ελλάδα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις».

Ο κ. Κωστόπουλος παρουσίασε τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, που αποβλέπουν τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, στοχεύοντας στο διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών την επόμενη διετία, η στρατηγική εστιάζεται στην περαιτέρω αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης του κλάδου Διύλισης, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Εγχώριας Εμπορίας, στην ορθολογική επέκταση των Διεθνών Δραστηριοτήτων Εμπορίας, στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων των Χημικών και Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων για δημιουργία αξίας καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στους τομείς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Φυσικού Αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών.

Επιπλέον, η εταιρεία εστιάζει στη βελτιστοποίηση των οργανωτικών δομών και στην κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, με στόχο τη δημιουργία επιπλέον αξίας για το σύνολο των μετόχων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα