Ελαφρά διαφροποίηση του χρυσού

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 07:14

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε κατά τη διαπραγμάτευσή του στην Ασία ο χρυσός, ο οποίος ενδέχεται να σημειώσει άνοδο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν από τους ανθρώπους που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική να διοχετεύσουν περισσότερο ρευστό με σκοπό την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές οικονομίες εντείνουν την ελκυστικότητα των πολύτιμων μετάλλων ως εναλλακτική επένδυση από τα νομίσματα. Στα υψηλότερα επίπεδα 30 ετών διαμορφώθηκε το ασήμι.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 1.421,95 δολ. η ουγγιά στις 12:13 μ.μ. στη Σιγκαπούρη μετά από απώλειες έως 0,4% που σημείωνε νωρίτερα. Το μέταλλο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών χθες και στα 1.427,55 δολ. η ουγγιά και σήμερα σε ευρώ, άγγιξε επίπεδα ρεκόρ. Στη Νέα Υόρκη, ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 1.421,30 δολ. η ουγγιά μετά την άνοδό του στα επίπεδα ρεκόρ των 1.429,40 δολ. χθες.

Φέτος το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 29% και οδεύει να κλείσει δέκατο έτος με άνοδο, καθώς οι ανά τον κόσμο κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις διοχέτευσαν τρισεκατομμύρια δολάριο στις οικονομίες τους για να τονώσουν την ανάπτυξη. Οι ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ και την κρίση χρέους στην Ευρώπη τροφοδότησαν τις εικασίες ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα στήριξης, ωθώντας έτσι χαμηλότερα το δολάριο και καθιστώντας τον χρυσό και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα πιο φθηνά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ο U.S. Dollar Index, που δείχνει την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ, υποχώρησε έως 0,4% σήμερα. Συνήθως ο χρυσός ακολουθεί αντίθετη πορεία από το δολάριο.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 30,2175 δολ., αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα έως 0,8%. Το μέταλλο σημείωσε χθες άνοδο στα 30,2663 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από το 1980. Η τιμή σποτ του λευκού μετάλλου έχει σημειώσει φέτος άνοδο 77%, έχοντας καλύτερες επιδόσεις από τον χρυσό.

Ανοδο 0,5% σημείωσε το παλλάδιο στα 761,75 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.720,20 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα