Οριακές απώλειες στο Τόκιο

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 10:08

MIKΡΗ πτώση σημείωσαν οι ιαπωνικές μετοχές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Οι επενδυτές εμφανίστηκαν διστακτικοί να προβούν σε τοποθετήσεις εν αναμονή δημοσιοποίησης σημαντικών στοιχείων για την οικονομία τόσο της Ιαπωνίας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών, του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της πρώτης.

Από την άλλη πλευρά εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε μετοχές εξαγωγικών εταιρειών λόγω της ενίσχυσης του γιεν έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 18,97 μονάδες ή 0,22% και διαμορφώθηκε στις 8.708,69 κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανάμεσα στις 8.682,98 και τις 8.754,81 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 851,32 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,07%.

Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές εταιρειών που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά εξαιτίας της εξασθένησης του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Ο τίτλος της TDK έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 2,69%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών Canon και Sony υποχώρησαν κατά 0,62% και 0,57% αντιστοίχως.

Σε συνέντευξή του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συντάχθηκε με τις θέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησής του, που προσπαθεί φραστικά να πιέσει την ισοτιμία του γιεν, όμως άφησε να εννοηθεί πως το Τόκιο δεν πρόκειται να παρέμβει στις χρηματαγορές για να πετύχει την εξασθένηση του εθνικού νομίσματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/12/267082.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα