Eurobank: Πρωτοβουλίες για ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 17:44

Πρωτοβουλία προβολής των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων σε όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου αναλαμβάνει η Eurobank EFG, με την προσδοκία να ανοίξει νέες πύλες, αγορές και προοπτικές στη δυναμική πρωτοπορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Eurobank και, σε συνεργασία, για πρώτη φορά από κοινού, οι τρεις εξαγωγικοί φορείς, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), συνδιοργανώνουν ένα νέο και καινοτόμο Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Συναντήσεων, το «Go International», σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Τουρκία και Κύπρο).

Με εφαλτήριο την παρουσία της Τράπεζας στις χώρες αυτές, η πρωτοβουλία αφορά μια ακόμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αραβικού Κόλπου. Στόχος είναι η κινητοποίηση εκατοντάδων επιχειρήσεων και από τις δυο πλευρές και η διευκόλυνση της επίτευξης νέων επιχειρηματικών συμφωνιών συνεργασίας, που θα ενισχύσουν την οικονομική εξωστρέφεια της Ελλάδας.

Η πρώτη επιχειρηματική συνάντηση του «Go International» έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2011 στην Κύπρο, όπου έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σημαντικές κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων αραβικών εταιριών από την ευρύτερη περιοχή. Τα εγκαίνια της διοργάνωσης στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

Η δεύτερη συνάντηση του «Go International» προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2011, στην Τουρκία. Συνολικά, μέσα στη χρονιά θα οργανωθούν πέντε παρόμοιες μεγάλες εκδηλώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα