Διαπραγματεύσεις για επιχειρησιακές - συλλογικές συμβάσεις

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 18:11
UPD:19:27

Η κατάσταση των ΔΕΚΟ και οι εργασιακές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα κ. Ντερούζ σε μία προσπάθεια διαμόρφωσης του κειμένου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις και συγκεκριμένα το ζήτημα των επιχειρησιακών σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται η συζήτηση να έχει ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών στις εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash. Πρόσθεσε ότι το ύψος των μισθών θα προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, αν και επισήμανε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη αν θα μπει πλαφόν για τις μειώσεις.

«Εκεί -είπε- είναι θέμα συνεννόησης εργαζομένων και εργοδοτών, είναι θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ τους, εμείς αυτό που θέτουμε -και είναι πολύ σημαντικό πιστεύω- είναι ότι δεν θα μπορούν να κατέβουν οι μισθοί κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση» διευκρίνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα