Στρος-Καν: Zωτικής σημασίας η επόμενη φάση της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 22:35

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, «δεν είναι εύκολο έργο και θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστούν πολλά από τα μέτρα, και μέχρι να καρποφορήσουν πλήρως».

«Στους έξι μήνες της εφαρμογής του προγράμματος έχουν επιτευχθεί πολλά, αλλά παραμένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Η επόμενη φάση της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης είναι ακόμη πιο ζωτικής σημασίας για να ελευθερωθούν οι πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού», ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Όπως υπογράμμισε, «δεν είναι εύκολο έργο και θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστούν πολλά από τα μέτρα, και μέχρι να καρποφορήσουν πλήρως».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής έθεσε ένα στερεό θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η διαχείριση των οικονομικών του δημοσίου και η φορολογική διαχείριση βελτιώνεται, ο χρηματοοικονομικός τομέας δυναμώνει, έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, και έχουν δρομολογηθεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις -τώρα είναι η στιγμή για να εφαρμοστούν και να επιταχυνθούν».

Ο κ. Στρος - Καν τόνισε ότι «είναι μια καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα», δήλωσε, ωστόσο, πεπεισμένος από τις συζητήσεις που πραγματοποίησε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση ισχυρότερη από πριν». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «το ΔΝΤ θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να πετύχει το στόχο της».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Στρος-Καν στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισημαίνει τη σημασία της δυνατότητας που είχε να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα.

«Ο κ. Στρος-Καν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, καθώς και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα