«Σε χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση από την Ευρώπη οι ΗΠΑ»

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 11:53
UPD:12:49

Τα δημοσιονομικά μεγέθη των ΗΠΑ βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι τα αντίστοιχα της Ευρώπης, υποστηρίζει σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, εκτιμώντας ωστόσο ότι το αμερικανικό δολάριο θα παραμείνει ασφαλής επένδυση τους επόμενους 6-12 μήνες εξαιτίας των ανησυχιών για τα προβλήματα χρέους στην ευρωζώνη.

Μιλώντας στο περιθώριο χρηματοοικονομικού φόρουμ στο Πεκίνο, ο Λι Νταοκούι, ακαδημαϊκό μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, εκτίμησε ότι οι αξίες των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο θα υποχωρήσουν μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη.

«Προς το παρόν, η προσοχή της αγοράς θα παραμείνει στην Ευρώπη και για τους επόμενους 6-12 μήνες. Δεν θα στραφεί στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Λι, ερωτηθείς για τα σχέδια παράτασης των φοροελαφρύνσεων στις ΗΠΑ.

«Αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ότι η δημοσιονομική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι στην Ευρώπη. Σε ένα ή δύο χρόνια, όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση με το χρέος της Ευρώπης, η προσοχή των χρηματοοικονομικών αγορών θα μετατοπιστεί σίγουρα στις ΗΠΑ.»

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα