Μέρκελ: Αντιπαραγωγικό το ευρωομόλογο

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 18:31

Τα ευρωομόλογα θα δημιουργούσαν λάθος κίνητρα για τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης και η σχετική συζήτηση δεν βοηθάει να λυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Fredrik Reinfeldt.

Την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων εξέφρασε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν αντιπαραγωγικά και θα έστελναν λάθος μήνυμα σε αγορές και κυβερνήσεις.

Τα ευρωομόλογα θα δημιουργούσαν λάθος κίνητρα για τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης και η σχετική συζήτηση δεν βοηθάει να λυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε η κ. Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Fredrik Reinfeldt.

Κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τάσσεται υπέρ των ευρωομολόγων και κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «σκέφτεται κάπως απλοϊκά» σε αυτό το ζήτημα, η η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να «συγκεντρωθούν με ηρεμία» για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Γερμανία πιστεύει πως υπάρχουν νομικά και οικονομικά εμπόδια στην έκδοση κοινών κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη, και θα απαιτούσε επιπλέον αλλαγές στην υφιστάμενη συνθήκη της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Seibert είπε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να μεταβάλλει την άποψή της σε αυτό το θέμα στις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, επανέλαβε την αφοσίωση του Βερολίνου στο ενιαίο νόμισμα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα