Μείωση των προμηθειών επί των πληρωμών με Visa

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 19:25

Κατά περίπου 60% αναμένεται να μειωθούν οι προμήθειες που πληρώνει ο καταναλωτής όταν πληρώνει με κάρτα Visa στο εσωτερικό της χώρας του και κατά 30% οι προμήθειες που αφορούν στις διασυνοριακές συναλλαγές, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της σημερινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας κατέστησαν νομικώς υποχρεωτικές οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Visa Europe έναντι των Βρυξελλών.

Με βάση τις δεσμεύσεις αυτές μειώνονται ουσιωδώς οι λεγόμενες πολυμερείς προμήθειες επί των πληρωμών που γίνονται με πιστωτική κάρτα. Οι προμήθειες αυτές είναι διατραπεζικές, συμφωνούνται από τις τράπεζες που είναι συμβεβλημένες με τη Visa Europe και τις καταβάλει ο καταναλωτής.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, η Visa Europe ανέλαβε την υποχρέωση να περιορίσει στο 0,2% του κόστους της κάθε πράξης το ανώτατο μέσο σταθμισμένο επίπεδο της προμήθειας.

Η ρύθμιση αυτή αφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους κατόχους κάρτας βίζα στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα