ΔΕΗ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φ. αέριο στις μονάδες της Κρήτης

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 21:06

Φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στις ηλεκτροπραγωγικές της μονάδες στην Κρήτη η ΔΕΗ. Δημοσίευσε ήδη τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, πρόκειται για απ' ευθείας τροφοδοσία των μονάδων είτε με αεριοποιημένο LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), είτε με CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και δεν σχετίζεται με το προηγούμενο επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία τερματικού LNG στην Κρήτη.

Η τελική επιλογή του τύπου του καυσίμου θα γίνει από τη ΔΕΗ ανάλογα με τις προσφορές και το επενδυτικό σχέδιο που θα δεχθεί. Οι μονάδες που μπορεί να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο είναι ο σταθμός στα Χανιά, ισχύος 345 MW και ο σταθμός στον Αθερινόλακκο, συνολικής ισχύος περίπου 200 MW. Σήμερα και τα δύο εργοστάσια λειτουργούν με ντίζελ.

Σημειώνεται ότι η τροφοδοσία με LNG, δεδομένου ότι σταθμός επαναεριοποίησης δεν υπάρχει στην Κρήτη, θα πρέπει να γίνει με ειδικά πλοία ή πλατφόρμες που φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ σχετικά νέα είναι και η τεχνολογία του CNG.

Tέλος, η ΔΕΗ προγραμμάτισε για τις 30 Δεκεμβρίου γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της εταιρίας, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα