Ανοδικές τάσεις στη Ν.Υ.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 16:39

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία.

Στις 16:33 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.607,1 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,21% και ο Nasdaq στις 1.407,36 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,77%. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,15% και έχει φθάσει στις 906,34 μονάδες.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, τον περασμένο μήνα οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 0,4% έναντι ανόδου κατά 0,1% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έντονη ζήτηση που παρατηρήθηκε για έπιπλα, τρόφιμα και ηλεκτρικά είδη. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το Νοέμβριο κατά 0,5%.

Επιπλέον, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ μειώθηκε στα 127 δισ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο.

Αντιθέτως, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, καθώς οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα