Επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 13:03
UPD:13:09

Στο Ισραήλ θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 13/12 ως και την Τετάρτη 15/12, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής αποτελούμενης από 35 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και κατασκευών (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων, λυμάτων και υδάτινων πόρων), τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και βιοτεχνολογίας.

Η αποστολή αυτή διοργανώνεται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, σε στενή συνεργασία, με τον φορέα "Invest in Greece", αλλά και τον Σύνδεσμο Ισραηλινών Βιομηχανιών και τον Σύνδεσμο Ισραηλινών Επιμελητηρίων, με αφορμή την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας προς τιμήν των οικονομικών συνεργατών ελληνικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ.

Όπως επίσης αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η αποστολή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προώθησης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, τόσο σε επίπεδο σύμπηξης επιχειρηματικών συνεργασιών, όσο και σε επίπεδο προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και δημιουργίας συνεργειών εκτός των εθνικών συνόρων των δύο χωρών.

Κύριος οργανωτικός άξονας είναι η διευθέτηση στοχευμένων συναντήσεων "Business to Business" (B2B) μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και αντίστοιχων ισραηλινών, προς αναζήτηση κάθε μορφής συνεργασίας, προς όφελος και των δύο πλευρών. Για τη συμμετοχή επιχειρήσεων και φορέων από ισραηλινής πλευράς μεριμνούν τόσο η ελληνική πρεσβεία, όσο και ο τοπικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία μιας πρώτης ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας στους προαναφερόμενους τομείς, και εν συνεχεία να διερευνήσουν δυνατότητες, προοπτικές και πεδία ανάπτυξης συνεργασιών μέσω της προώθησης κοινών δράσεων και έργων στους προαναφερόμενους τομείς.

Το έδαφος για την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών Β2Β συναντήσεων θα προετοιμάσει σύντομο σεμινάριο, με ομιλίες - παρουσιάσεις και από τις δύο πλευρές, ούτως ώστε να ενημερωθούν οι Ισραηλινοί εταίροι για την κατάσταση των μακροοικονομικών μεγεθών, την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αναδειχθούν οι ευκαιρίες που όντως υπάρχουν, παρά τα προβλήματα, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδόπουλος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "Macroeconomic developments in the Euro Area and Greece's structural reform programme".

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και σύντομο χαιρετισμό ο Ισραηλινός υπουργός Βιομηχανίας Εμπορίου και Εργασίας κ. Benjamin Ben Eliezer.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με την ευκαιρία της παραμονής του στο Ισραήλ, ο γενικός γραμματέας κ. Παπαδόπουλος θα έχει την ευκαιρία συναντήσεων με τον Ισραηλινό ΥΦΥΠΕΞ Ami Ayalon, τον Ισραηλινό γ.γ. του υπουργείου Βιομηχανίας Εμπορίου και Εργασίας Sharon Kedmi, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ισραηλινού ΥΠΕΞ, με σκοπό την προώθηση θεμάτων αμοιβαίου οικονομικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών σ' ένα ευρύ φάσμα τομέων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα