Οριακή πτώση στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 17:07
UPD:17:15

H πορεία της μετοχής της ΔΕΗ στη σημερινή συνεδρίαση

Η ενίσχυση των τοποθετήσεων σε ορισμένους δεικτοβαρείς τίτλους προς το τέλος των συναλλαγών σε συνδυασμό με την ελαφρά ανάκαμψη της περιφέρειας συνέβαλαν στον περιορισμό των αρχικών απωλειών στη Σοφοκλέους.

Ωστόσο, το κλίμα στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής, επεισοδιακής συνεδρίασης ήταν αρνητικό εξαιτίας της αναστάτωσης που προκάλεσε η έντονη φημολογία ότι οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου Λαναρά τέθηκαν υπό επιτήρηση. Τόσο η διοίκηση του Χ.Α. όσο και εκπρόσωποι του Ομίλου διέψευσαν τις φήμες αυτές με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι αρχικές πιέσεις στις μετοχές του ομίλου.

Στη συνέχεια, γύρω στις 13:30, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της ΔΕΗ και την ημίωρη παράταση της συνεδρίασης λόγω καθυστερημένης άφιξης στο Αποθετήριο των στοιχείων της τελευταίας δημόσιας εγγραφής της εταιρείας.

Η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ ξεκίνησε λίγο πριν από τις 15:00, ενώ έκλεισε στα 13,24 ευρώ με πτώση της τάξεως του 0,60% περιορίζοντας σημαντικά τις αρχικές της απώλειες.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,19% και διαμορφώθηκε στις 1.828,09 μονάδες, ενώ κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης υποχώρησε μέχρι τις 1.807,1 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 192 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατ. οφείλονται σε συναλλαγές των μετοχών της ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 84 σημείωσαν άνοδο, 224 υποχώρησαν και 47 παρέμειναν αμετάβλητες.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν στην πλειονότητά τους και οι κλαδικοί δείκτες. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,71%) κατέγραψε ο κλωστοϋφαντουργικός, ο δείκτης βασικών μετάλλων (2,06%) και ο δείκτης τροφίμων-ποτών (2,06%).

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες εκδόσεων-εκτυπώσεων (1,05%), συμμετοχών (0,80%) και ασφαλειών (0,79%).

Οι δείκτες υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν κατά 0,33% και 0,32% αντιστοίχως, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για το δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,75%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα