ΥΠΑΑΝ: ΕΣΠΑ και τιμές σε πρώτο πλάνο

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 14:24

O υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκδήλωση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «η Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε ότι στόχος το επόμενο διάστημα είναι και ο διπλασιασμός της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

Στην προσπάθεια επίλυσης δύο ζητημάτων, της κακής λειτουργίας του ανταγωνισμού και των υψηλών τιμών, θα επικεντρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκδήλωση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «η Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης», στόχος το επόμενο διάστημα είναι και ο διπλασιασμός της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

Φέτος, πρόσθεσε, έχουμε μια απορρόφηση της τάξης του 15% μέχρι τώρα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα φτάσουμε στο 17% έως 18% μέχρι το τέλος του χρόνου αντί για 15% που ήταν ο στόχος. Στόχος είναι να διπλασιαστεί η απορρόφηση κονδυλίων μέσα στο 2011.

Στο πλαίσιο της αύξησης της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε ότι δημιουργήθηκε το ΕΤΕΑΝ που θα μοχλεύσει χρήματα του ΕΣΠΑ με ιδιωτικά κεφάλαια είτε τραπεζικά είτε άλλων ιδιωτικών οργανισμών.

Σχετικά με την εξωστρέφεια ο υπουργός αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο που ανακοινώθηκε προχθές και σημείωσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα με τους πόρους που έχουμε καταβάλλει, 100 εκατ ευρώ, θα ενισχύσουμε σημαντικά την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας, με στόχο να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα το 2010, οι εξαγωγές της χώρας να αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ που σήμερα είναι 8,6%».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να προτείνουν γρήγορα ώριμα έργα για να κινηθεί η διαδικασία έναρξης διαγωνισμών και απορρόφησης κονδυλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα