Επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ συστήνει η Κομισιόν

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 15:23
UPD:17:41

«Η Ελλάδα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα δεν θέλουμε να χαθούν. Έχουμε παρέμβει ώστε να βοηθήσουμε και τα χρήματα αυτά να επενδυθούν σωστά» σημείωσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Να επιταχύνει τους ρυθμούς απορρόφησης του ΕΣΠΑ παρότρυνε την κυβέρνηση ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η Ελλάδα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα δεν θέλουμε να χαθούν. Έχουμε παρέμβει ώστε να βοηθήσουμε και τα χρήματα αυτά να επενδυθούν σωστά» σημείωσε ο κ. Χαν. Ο Επίτροπος εξέφρασε καταρχήν ικανοποίηση για την απορροφητικότητα του προγράμματος (βρίσκεται στο 17%), σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος απορρόφησης και στις υπόλοιπες χώρες είναι γύρω στο 20%.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, παρατήρησε ότι «βρίσκεται σε δύσκολα στενά». «Εχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Στηρίζω και παροτρύνω την κυβέρνηση να συνεχίσει» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός κ.Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το ΕΣΠΑ ''πολιορκητικό κριό'' απέναντι στην κρίση σημειώνοντας ότι ήδη η απορρόφησή του θα κλείσει στο 18% στο τέλος του χρόνου ενώ στόχος είναι να διπλασιαστούν τα ποσοστά απορρόφησης το 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα