Μ. Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα της φούσκας τελειώνει

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 16:34

Για την πάταξη των ανατιμήσεων και των κρουσμάτων ακρίβειας στην αγορά δεμσεύθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο Βήμα.

Επανέλαβε ότι θα υπάρξουν μειώσεις τιμών ως τα Χριστούγεννα, παρά την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας όμως ότι σε ορισμένους τομείς «απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, για να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις».

Υποστήριξε ακόμα ότι χρειάζεται περισσότερη αυτοκριτική από αυτούς που οδήγησαν τη χώρα εδώ, αλλά και μεγαλύτερη στάση ευθύνης.

Επιπλέον, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι μόνο με παροχή ρευστότητας, ανάπτυξη δεν γίνεται. «Η Ελλάδα του κρατισμού, της εύκολης ανάπτυξης και της διαφθοράς τελειώνει. Η Ελλάδα της φούσκας τελειώνει», είπε χαρακτηριστικα.

«Απαιτείται, κατ΄αρχάς, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα και αλλαγή της ψυχολογίας στην αγορά, μέσα από τη δημιουργία ενός αισθήματος προοπτικής», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, έκανε λόγο για ξεκίνημα μιας προσπάθειας για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε 50 χιλιάδες νέες και δυναμικές επιχειρήσεις, τα επόμενα δύο χρόνια», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα