Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 06:51
UPD:07:09

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός, ο οποίος ενδέχεται κινηθεί πτωτικά, διευρύνοντας τις απώλειες από τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα θα κάνει πιο αυστηρή τη νομισματική της πολιτική που περιόρισε τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του δολαρίου.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησαν έως 0,4% φθάνοντας στα 1.380,35 δολ. η ουγγιά πριν διαπραγματευθούν στα 1.385,15 δολ. στις 10:58 π.μ. στη Σεούλ. Την εβδομάδα που πέρασε το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 2% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 22 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου για τον Φεβρουάριο σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.385,50 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη αγοράστρια χρυσού στον κόσμο μετά την Ινδία, έδωσε εντολή στις τράπεζες στις 10 Δεκεμβρίου για αύξηση των αποθεματικών τους. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε 28 μήνες τον Νοέμβριο, καταδεικνύοντας το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων του κόσμου πριν από τα αυριανά στοιχεία που ενδέχεται να δείξουν ότι οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε να διευρύνει για δύο χρόνια της φοροελεαφρύνσεις που είχαν αποφασιστεί επί διακυβέρνησης Τζορτζ Μπους.

Φέτος οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο 26%, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 1.431,25 δολ. η ουγγιά στις 7 Δεκεμβρίου. Συνήθως ο χρυσός ακολουθεί αντίθετη πορεία από το δολάριο.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 28,84 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1.685,50 δολ. η ουγγιά ενώ το παλλάδιο σε μετρητά ισχυροποιήθηκε 0,7% φθάνοντας στα 740,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα