Νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης σε 263 περιοχές της χώρας

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 12:46

Τα επόμενα προγράμματα κτηματογράφησης σχεδιάζει η Κτηματολόγιο ΑΕ, σε συνέχεια της απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, για κήρυξη του υπολοίπου της χώρας υπό κτηματογράφηση.

Τα επόμενα προγράμματα κτηματογράφησης σχεδιάζει η Κτηματολόγιο ΑΕ, σε συνέχεια της απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, για κήρυξη του υπολοίπου της χώρας υπό κτηματογράφηση.

Το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης αφορά 263 περιοχές (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ) σε 19 νομούς της χώρας, με την κτηματογράφηση των οποίων θα καταχωριστούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν περίπου 2 εκατ. δικαιώματα. Η προκήρυξη του διαγωνισμού των μελετών κτηματογράφησης που θα αναδείξει τους αναδόχους του νέου προγράμματος αναμένεται στις αρχές του 2011.

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη των επόμενων μελετών με σκοπό την σταδιακή ένταξη και των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.

«Με την ολοκλήρωση των πιλοτικών προγραμμάτων κτηματογράφησης και με την επιτυχή υλοποίηση των έργων υποδομής στο Γ΄ΚΠΣ, έχουμε θέσει πλέον νέες βάσεις για την επιτάχυνση της σύνταξης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα», τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολος Αρβανίτης.

Αναφερόμενος στο έργο συνολικά ο κ. Αρβανίτης επισήμανε ότι αφενός έχει αναπτυχθεί σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία από τα προγράμματα κτηματογράφησης που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και αφετέρου, με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσα από το Γ΄ΚΠΣ διαθέτουμε πλέον μια υπερσύγχρονη υποδομή πληροφορικής, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα που καλύπτουν το σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία και το οποίο θα κατατεθεί ως το τέλος του έτους επιδιώκεται η σύνταξη του κτηματολογίου στο υπόλοιπο της χώρας εντός μίας δεκαετίας.

Αναλυτικά, οι περιοχές (προ- Καποδιστριακοί ΟΤΑ) του νέου προγράμματος παρατίθενται στη διεύθυνση : www.ktimatologio.gr/ktima/index.php?ID=cR0WeQg0CdhsrjBm&Rec_ID=2369 .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα