Αλμα του ευρώ έναντι του δολαρίου

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2002 11:05
UPD:11:14

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων τριών ετών εκτινάχθηκε κατά τις πρωινές συναλλαγές η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,02350 δολάρια, ενώ στις 10:35 έφθασε μέχρι τα 1,02390 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2000. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,01560 δολάρια ανά ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς επισήμαναν πως το αμερικανικό νόμισμα διέσπασε κάποια σημαντικά τεχνικά επίπεδα ανοίγοντας το δρόμο σε περαιτέρω σημαντικές απώλειες του νομίσματος.

Οι έντονες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα αποδίδονται στις αυξανόμενους φόβους της αγοράς για την πιθανότητα πολέμου στο Ιράκ και νέου τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον αμερικανικών στόχων.

Οι ανησυχίες εντάθηκαν μετά από δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο εξτρεμιστές που συνδέονται με την αλ-Κάιντα απέκτησαν χημικά όπλα στο Ιράκ τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 16:45 (ώρα Ελλάδος) τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε στις 85 μονάδες από 84,2 μονάδες το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα