Φωτοβολταϊκά στις στέγες αποθηκών του ΟΣΕ στο Θριάσιο

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 12:13

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των αποθηκών του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο απηύθυνε η θυγατρική του οργανισμού ΓΑΙΑΟΣΕ.

Στόχος της εταιρείας είναι η αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων, μέσα από την οποία θα επιλεγούν τα πλέον κατάλληλα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων παραγωγής ενέργειας, η υλοποίηση επενδύσεων σε επιλεγμένα ακίνητα ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, καθώς και η συνεργασία με ιδιώτες για την αξιοποίηση ακινήτων με σκοπό την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Ν. Ιωαννίδη, η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού με επενδυτικό σκεπτικό, ικανό να αποτελέσει πηγή πολυδιάστατων ωφελημάτων για τη ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται 4.500 κτίρια, συνολικού εμβαδού 540.000 τ.μ. σε όλη τη χώρα, ενώ στο εμβαδόν αυτό δεν περιλαμβάνονται οι σταθμοί, καθώς πολλοί από αυτούς είναι κτίσματα διατηρητέα ή μικρής έκτασης και συνεπώς περιορισμένου οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός για τα δύο κτίρια του εργοστασίου του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, τα οποία ενοικιάστηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στον "Αθήνα 2004", έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 23η Δεκεμβρίου.

Η πρόσκληση αφορά τη στέγη κτιρίου, εμβαδού κάλυψης περίπου 37.300 τ.μ., καθώς και τη στέγη κτιρίου εμβαδού 17.000 τ.μ., ενώ από την πλευρά της η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει προχωρήσει στην εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης και της κατάθεσης αίτησης στη ΔΕΗ για τη σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού με το δίκτυο. Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης θα είναι είκοσι χρόνια με δικαίωμα παράτασης 5 επιπλέον ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα