ΥΠΟΙΚ: Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται τους εύκολους εργατοπατέρες

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 19:50
UPD:20:05

«Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν χρειάζονται τους εύκολους εργατοπατέρες. Θέλουν κανόνες και αυτό διασφαλίζει το νομοσχέδιο αυτό», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο για εργασιακά και ΔΕΚΟ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε τις επικρίσεις περί κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους. «Κατά ποία έννοια κατεδαφίζει κανείς το κοινωνικό κράτος όταν εφαρμόζει ρυθμίσεις που υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θεωρούμε πιο σωστό ότι υπάρχει απόλυτη ασυδοσία; Πότε θα κοιταχτούμε στον καθρέφτη και θα δούμε την πραγματικότητα σε αυτή τη χώρα;»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αναφερόμενος στις ΔΕΚΟ και τα σχέδια αναδιάρθρωσης που προωθεί η κυβέρνηση, επανέλαβε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι είναι να μην γίνουν απολύσεις και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των ΔΕΚΟ.

Πρόσθεσε πως αν και η κυβέρνηση δεν νομοθετεί για το ζήτημα των εισηγμένων ΔΕΚΟ, σκοπεύει να στείλει επιστολή, στην οποία θα τις καλεί να κάνουν ανάλογες κινήσεις.

«Επιχειρούμε να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, κάνοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως δεν έχει ακούσει εναλλακτική πρόταση από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με το μεγαλύτερο αίσθημα δικαίου που μπορεί να υπάρξει απέναντι στους πολίτες», υπογράμμισε καταλήγοντας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα