European Goldfields: Δάνειο 300 εκατ. δολ. για την Ελληνικός Χρυσός

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 13:31
UPD:13:36

Δανειακή σύμβαση ύψους 300 εκατ. δολαρίων υπέγραψε η European Goldfields με ομάδα χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία, που κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην Ελληνικός Χρυσός, για την εκταμίευση του δανείου θα πρέπει να εκπληρωθούν συγκεκριμένοι όροι, όπως η έγκριση άδειας εξόρυξης.

Τα κεφάλαια του δανείου θα χρησιμοποιηθούν για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα και για άλλους σκοπούς, σύμφωνα με την European Goldfields.

Οι κύριοι συντονιστές του δανείου είναι η BNP Paribas, η Caterpillar Financial SARL, η Investec Bank plc και η UniCredit Bank AG.

Κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει το Οκτώβριο ότι η απόφαση για την χορήγηση άδειας στην European Goldfields για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων και τη δημιουργία μεταλλουργείου χρυσού στην Χαλκιδική αναμένεται να έχει δοθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη, η European Goldfields ανακοίνωσε ότι μετά από διαβούλευση, το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την σχετική περιβαλλοντική μελέτη και είπε ότι η μελέτη έχει αποσταλεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την τελική έγκριση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα