Στρος Καν: Η ΕΕ απαντά με βραδείς ρυθμούς στην κρίση

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 21:15
UPD:21:20

Η ΕΕ απαντά «με βραδείς ρυθμούς, πολύ βραδύτερους εκείνων των αγορών» απέναντι στην κρίση που την πλήττει, τόνισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν από την Ουάσιγκτον.

«Οταν οι κυβερνήσεις (στην ΕΕ) καλούνται να αποφασίσουν τα μέτρα...πάντοτε αυτό παίρνει χρόνο, αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της ΕΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος οικονομικών μελετών Τhomson-Reuters.

Πάντως, δήλωσε κατηγορηματικά πως «το ευρώ δεν αντιμετωπίζει σήμερα καμία απειλή». «Είναι ένα ισχυρό νόμισμα, που συμπεριφέρεται στις διεθνείς αγορές πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις επιδόσεις, που το μάρκο Γερμανίας είχε τη δεκαετία του 1990» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2010 απάντησε: «Μένω έκπληκτος που μου θέτετε το ερώτημα, τι θα κάνω στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Εχω επάγγελμα, ξέρετε. Αυτό προσπαθώ να κάνω, δεν είναι 'μερική απασχόληση'. Τώρα, λοιπόν, δεν έχω χρόνο να σκέπτομαι τίποτε άλλο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα