Ανοδος του αργού

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 05:48

Ανοδικά από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ και την αύξηση των ενάρξεων κατασκευής κατοικιών που τόνωσε την προοπτική για τη ζήτηση του καυσίμου.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο έως 0,6% σήμερα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας ότι η ανεργία μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα σε τρεις εβδομάδες. Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο ευκολόπιστοι στο ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα αναχαιτιστεί. Το αδύναμο αμερικανικό νόμισμα τονώνει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Το αργό για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 57 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 88,27 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 88,20 δολ. στις 10:32 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Το πετρέλαιο χθες υποχώρησε στα 87,70 δολ., στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτήν την εβδομάδα οι τιμές του έχουν σημειώσει άνοδο 0,4%.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας των ΗΠΑ μειώθηκαν στις 420.000, και στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της χώρας.

Οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών αυξήθηκαν στις 555.000 ετησίως τον περασμένο μήνα, 3,9% υψηλότερα από τον Οκτώβριο που ήταν 534.000, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος για δεύτερη ημέρα μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό στήριξης που θα αναχαιτίσει τα μελλοντικά σοκ από τα χρέη, αλλά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να θωρακιστεί με περισσότερα κεφάλαια. Το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,3255 ανά ευρώ από 1,3244 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη.

Το μπρεντ για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο έως 0,5% φθάνοντας στα 92,15 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Τα συμβόλαια του Ιανουαρίου που έληξαν χθες έκλεισαν στα 91,71 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα