Συζητείται στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 10:45
UPD:15:08

Ξεκίνησε το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψήφισή του.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν το Σάββατο οι γενικοί και ειδικοί εισηγητές των κομμάτων, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του προϋπολογισμού και την αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει «εικονικό».

Η αντιπαράθεση αναμένεται να οξυνθεί σήμερα το απόγευμα ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη της αντιπολίτευσης. Ομιλία πρόκειται να απευθύνει και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, από τις 12:00 μ.μ. έως τις 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση - συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται».

Τονίζει ακόμη πως «όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας με ενότητα και αγώνα, υπερασπίζονται τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα που αμφισβητούνται, ανατρέπονται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες πολιτικές και από τις απαράδεκτες προβοκατόρικες συμπεριφορές».

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε και η ΟΛΜΕ για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 12.00 ως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 ως τις 16.00 για την απογευματινή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα