Παραμένει υπό πίεση το ευρώ

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 10:14

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχωρεί σήμερα το ευρώ, ενώ φαίνεται ευάλωτο σε περαιτέρω απώλειες, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην κλιμάκωση της έντασης στην χερσόνησο της Κορέας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο δέχεται πιέσεις μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας την Παρασκευή, βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα στήριξης των 1,3090-1,3100 δολαρίων.

Πολλοί παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το ευρώ θα παραμείνει ευάλωτο και το νέο έτος, καθώς αναμένονται πιο επιθετικές αποφάσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την κρίση χρέους.

«Το δολάριο στηρίζεται σήμερα το πρωί από την κλιμάκωση της έντασης στην χερσόνησο της Κορέας και τις ανησυχίες για τα προβλήματα χρέους στην Ευρώπη», παρατηρεί αναλυτής της Okasan Securities.

Η Νότια Κορέα ξεκίνησε την άσκηση με πραγματικά πυρά που είχε προγραμματίσει για σήμερα σε νήσο κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχο του στρατού, παρά τις απειλές της Πιονγιάνγκ και τις πιέσεις από τη Ρωσία και την Κίνα.

Στις 09:30 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3161 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 83,85 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα