Συνεχίζεται η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2001 15:50
UPD:18:47

Σημαντικά κέρδη εξακολουθούν να καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, οι περισσότεροι από τους οποίους έκλεισαν χθες με πτώση μεγαλύτερη του 2%.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε η ανάκαμψη των δεικτών στη Wall Street, προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, όταν οι επενδυτές έδειξαν να υιοθετούν την άποψη ότι η νέα αεροπορική τραγωδία στη Νέα Υόρκη προκλήθηκε από μηχανική βλάβη http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/13/177009.htm . Θετικό αντίκτυπο είχε, επίσης, η είδηση ότι οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας εισήλθαν στην Καμπούλ http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/11/13/177043.htm .

Αυτή την ώρα (15:50'), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,16% και βρίσκεται στις 5.257,4 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.528 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,48%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.926 μονάδες με κέρδη 2,20% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.357 μονάδες αυξημένος κατά 2,06%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί σε μετοχές που κατέγραψαν χθες σημαντικές απώλειες. Η μετοχή της British Airways ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 6,06%, ενώ η μετοχή της Air France ενισχύεται κατά 6,43%. Ανάλογα κέρδη (6,11%) καταγτράφει και η μετοχή της EADS, η οποία ελέγχει το 80% της Airbus, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών απωλειών της (9%).

Η μετοχή της Accor, του τέταρτου μεγαλύτερου ξενοδοχειακού ομίλου στον κόσμο, ενισχύεται κατά 5,67%, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε με πτώση 5,8%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές εταιρειών από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ των οποίων οι: Νokia, Ericsson, Philips και Alcatel. Η μετοχή της Vodafone ενισχύεται κατά 3,11% παρά την είδηση ότι στο πρώτο οικονομικό εξάμηνο η εταιρεία εμφάνισε ζημίες προ φόρων ύψους 8,45 δισ. στερλινών.

Σημαντική άνοδο σημειώνει και η μετοχή της Infineon. Η γερμανική εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε σημαντικές καθαρές ζημίες στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε ότι δεν διαπιστώνει ενδείξεις βελτίωσης στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Αντιθέτως, σημαντικές απώλειες (5,66%) καταγράφει η μετοχή της Marconi. Η βρετανική εταιρεία εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε οριακή επάνοδο σε λειτουργική κερδοφορία στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο.

Τέλος, οριακά κέρδη καταγράφει η μετοχή της BASF. Η κορυφαία ευρωπαϊκή χημική βιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου στο κατώτατο όριο των σχετικών προβλέψεων και προέβη στην εκτίμηση ότι αναμένει σημαντικά ασθενέστερη κερδοφορία στο σύνολο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα