ΟΣΕ: Αρχισε η μετάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 12:24
UPD:14:04

Αρχισε η διαδικασία μετάταξης πλεονάζοντος προσωπικού ΟΣΕ σε φορείς του Δημοσίου, η οποία σύμφωνα με τις επιδιώξεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2011.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, οι φορείς που ζήτησαν την πλήρωση θέσεων από το πλεονάζον προσωπικό του Οργανισμού, δήλωσαν ανάγκες για συνολικά 10.700 θέσεις.

Με τη σειρά του, το ΥΠΕΣ προώθησε τις ειδικότητες (κυρίως τεχνικό και εργατοτεχνικό και λιγότερο διοικητικό προσωπικό), δίνοντας προτεραιότητα στην πλήρωση των θέσεων στους ακόλουθους φορείς :

• Νοσοκομεία και κέντρα υγείας,

• Προνοιακά ιδρύματα,

• Ασφαλιστικά ταμεία,

• Ελεγκτικό Συνέδριο,

• Υπουργείο Δικαιοσύνης (δικαστήρια),

• Υπουργείο Πολιτισμού (κυρίως για φύλακες αρχαιοτήτων)

• Περιφέρειες (Δ/νσεις Αλλοδαπών),

• Τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού.

Όπως διευκρινίστηκε, δεν προωθήθηκαν για κάλυψη θέσεις που είχαν αποστείλει τα υπουργεία για τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, οι Ανεξάρτητες Αρχές, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες όπως Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Όλες οι ανάγκες των ανωτέρω φορέων απεστάλησαν στις 15/12/2010 στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να ανακοινωθούν στο προσωπικό του ΟΣΕ για να υποβληθούν οι αιτήσεις μεταφοράς τους στο δημόσιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Νίκο Κιουτσούκη, ελάχιστοι εργαζόμενοι θα υποβάλουν αίτηση για μετάταξη. Όπως εξήγησε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βασικός λόγος είναι ότι η αίτηση αρχίζει με τη φράση "με ατομική μου ευθύνη…." κάτι που -όπως υποστήριξε- πρακτικά σημαίνει ότι ο εργαζόμενος που θα κάνει αίτηση, στην ουσία υποβάλει παραίτηση από τον ΟΣΕ και στη συνέχεια για την όποια εξέλιξη της εργασιακής του κατάστασης δεν θα έχει πλέον λόγο η ΠΟΣ.

Για το λόγο αυτό η ΠΟΣ προτρέπει του υπαλλήλους του ΟΣΕ να μην υποβάλουν αιτήσεις, ώστε οι μετατάξεις να είναι υποχρεωτικές και να αναλάβει το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.

Όπως προαναφέρθηκε, η διαδικασία των μετατάξεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2011 και όσοι μεταταχθούν θα πάνε σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής τους, εφόσον υπάρχει κενή θέση ή έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη σε φορέα αυτού του νομού.

Οι αποδοχές του μεταταχθέντος υπαλλήλου θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν στη νέα υπηρεσία που θα τοποθετηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα