Η ατζέντα της εβδομάδας (16/12-21/12/2002)

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2002 15:10
UPD:20/12/2002 09:53

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

Γενικές συνελεύσεις

-10:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΚΡΕ.ΚΑ. Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας στην Πέρνη Ν. Καβάλας.

-10:30 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Micromedia Μπριτάννια Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Λυκούργου 80, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε., στην έδρα της εταιρείας, επί της οδού Ευτυχίδου 45 (Παγκράτι).

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Space Hellas A.E στα γραφεία της εταιρείας, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 312, στην Αγ. Παρασκευή Αττικής.

13:30 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ράδιο Α. Κορασίδης ΕΕΑΕ στα γραφεία της εταιρείας, επί των οδών Φωκαίας-Αιγίνης και Μ. Ασίας στον Πειραιά.

X.A.

-Aρχίζει η διαπραγμάτευση των 21.135.660 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της (νέας ονομαστικής αξίας 3,12 ευρώ) της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Alpha Trust Aνδρομέδα ΑΕΕΧ. Οι τίλοι αυτοί είναι το μετοχικό προϊόν της απορρόφησης της Alpha Trust Ωρίων ΑΕΕΧ από την παραπάνω εταιρεία.

-Οι μετοχές της εταιρείας Euroline Επενδυτική ΑΕΕΧ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής κλιμακούμενο ως εξής: πρώτο όριο είναι το +12%, το οποίο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις επεκτείνεται στο +18%.

-Οι μετοχές της εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 4,60 ευρώ (από 2,93 ευρώ).

Εκδηλώσεις

-Εορταστική εκδήλωση για τα εβδομήντα χρόνια του ομίλου Χαραγκιώνη διοργανώνει απόψε ο πρόεδρος και το δ.σ. του ομίλου στον πολυχώρο Αθηναϊς (Καστοριάς 34-36, στο Βοτανικό).

Πολιτικά

-Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

-Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

-Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη

-Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με την Επίτροπο Βίβιαν Ρεντιγκ, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού

-Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με την ΟΣΠΑ

-Συνέντευξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

-Συνάντηση της Περιφερειακής Τράπεζας του Συμφώνου Σταθερότητας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη

Eυρώπη

-Βρετανία

Ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμου, για την ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική.

-Iταλία

10:00 Βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, μειώθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

-Γερμανία

13:00 Συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της Μπούντεμπανκ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

Γενικές συνελεύσεις

-09:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Έμπεδος Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Αμαλιάδος 15 και Καλαβρύτων, στην Νέα Κηφισιά Αττικής.

-12 μ. Πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΓΕΝΕΡ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Αρχελάου 28, στην Αθήνα.

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τασόγλου Σπ. Α.Ε. στην έδρα της εταιρείας, στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής, οδός Τατοΐου 112.

-13:00 Γενική συνέλευση των μετόχων της Ναυτεμπορική Π. Αθανασιάδης & ΣΙΑ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας, οδός Λένορμαν αρ. 205.

-17:00 Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ηλεκτρονική Αθηνών ΑΕΕ στο Περιστέρι, Εθνάρχου Μακαρίου 2 και Κηφισού 1ος όροφος.

X.A.

-Oι μετοχές της εταιρείας Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,37 ευρώ (από 0,35 ευρώ).

-Αρχίζει η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Newsphone Hellas στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. Η εταιρεία θα διαθέσει 1.462.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές εκ των οποίων 1.392.400 μετοχές θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό και 69.600 με ιδιωτική τοποθέτηση. Η τιμή διάθεσης των μετοχών θα διαμορφωθεί με τη διαδικασία του Book Building και το εύρος της τιμής διάθεσης έχει καθοριστεί μεταξύ 5,80 ευρώ και 6,20 ευρώ ανά μετοχή http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/12/267296.htm .

Πολιτικά

-Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα εγκρίνει τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

-12 μ. Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νικόλαο Γκαργκάνα

-Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και γ.γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια

-Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης και το Κυπριακό. Ομιλία του Πρωθυπουργού.

-Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Γιαννίτση - Προτεραιότητες ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Εκδηλώσεις

-12 μ. Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της ηλεκτροπαραγωγής από ηλιακή ενέργεια (στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Ακαδημίας 23).

-Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αυτοδιοίκηση - Πολίτης - Κεντρική Εξουσία - Νέοι Ρόλοι - Νέα Σχέση» στο ξενοδοχείο "Divani Caravel".

-Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Δημήτρη Κώνστα «Διπλωματία και πολιτική». Θα μιλήσουν ο Μ. Εβερτ, ο Θ. Πάγκαλος και ο Α. Καρκαγιάννης.

-16:00 Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Τρόποι ενίσχυσης και Χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» (στην αίθουσα «Ερμής» στον 6ο όροφο του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7).

-19:00 Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Κοινωνικός Προϋπολογισμός» (στο Παλαιό Δημαρχείο Ζωγράφου).

Ευρώπη

-Ιταλία

11:00 Πληθωρισμός Νοεμβρίου (οριστικά στοιχεία). Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, αυξήθηκε στο 2,8% από 2,7% τον Οκτώβριο.

-Γαλλία

12 μ. Ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) δίνει στη δημοσιότητα την οικονομική του έκθεση για τη Γερμανία.

Oικονομικά αποτελέσματα της Club Med

HΠΑ

-15:30 Δείκτης τιμών καταναλωτή Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,1%. Εξαιρουμένων των κλάδων τροφίμων και ενέργειας οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,2%.

-15:30 Κατασκευές νέων κατοικιών Νοεμβρίου

-16:15 Βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων η εν λόγω παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι μείωσης 0,8% τον Οκτώβριο.

-Οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Best Buy και Circuit City

Ιαπωνία

-Συνεδριάζει το δ.σ. της Τράπεζας της Ιαπωνίας

-Λιανικές πωλήσεις των καταστημάτων στην περιοχή του Τόκιο το Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο οι εν λόγω πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

Γενικές συνελεύσεις

-10:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Προοδευτική ΑΤΕ στο ξενοδοχείο "Park", Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα.

X.A.

-Aναστέλλεται η διαπραγμάτευση των 18.727.000 (ΚΟ) μετοχών της εταιρείας MICROMEDIA-ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε. λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Α.Ε.

-Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., στον κλάδο Εταιρείες Επενδύσεων, οι 18.310.000 (ΚΟ) μετοχές της εταιρείας NEW MILLENNIUM INVESTMENTS A.E.E.X., με κωδικό ΟΑΣΗΣ ΜΙΛΕΝ, κωδικό ISIN GRS455003004 και τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης 1,60 ευρώ. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρείς πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

-Παύει η διαπραγμάτευση των 21.464.625 (ΚΟ) μετοχών της εταιρείας «ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Α.Ε.», λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση από την εταιρεία «MICROMEDIA- ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε.

-Eισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 7.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας ΝΕΧUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ A.E.E.X., οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων κοινών ανωνύμων μετοχών. Στις 18/12/2002, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 7.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, με κωδικό ISIN GRS436003008.

-Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες 388.472 κοινές & 119.560 προνομιούχες μετοχές της εταιρείας ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε. οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Την 18/12/2002 το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 2.330.832 κοινές & 717.360 προνομιούχες ανώνυμες μετοχές.

Εκδηλώσεις

-09:30 Συνεδριάζει η ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) υπό την προεδρία του καθηγητή Ανδρέα Κιντή, προέδρου της ΟΚΕ (Αμβροσίου Φραντζή 9, 2ος όροφος).

Η ολομέλεια της ΟΚΕ συνεδριάζει, προκειμένου να εκφράσει γνώμη πρωτοβουλίας με θέμα: α) Νέες γνώσεις - νέες απασχολήσεις - τα αποτελέσματα των νέων τεχνολογιών και β) Ο κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα - αποτίμηση - τάσεις προοπτικές. Στη συνεδρίαση έχουν προκληθεί να παραστούν οι κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκης, Κ. Σκανδαλίδης και Δ. Ρέππας.

-Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως Εθνικού Σημείου Επαφής για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από 18 μέχρι 20 Δεκεμβρίου, για την παρουσίαση του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη (2002-2006) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=20658 .

-11:45 Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, παραχωρεί συνέντεξη Τύπου με θέμα την παρουσίαση του ημερολογίου 2003 της Εθνικής Πινακοθήκης και του ΕΟΤ με τίτλο: «Φως και χρώμα ελληνικό» με τα καλύτερα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

-12 μ. Συζήτηση για θέματα του ελληνικού τουρισμού διοργανώνει το δ.σ. του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με την ευκαιρία των εορτών στα γραφεία του ΣΕΤΕ.

-13:00 Ο όμιλος International Life διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ο σεισμικός κίνδυνος στη σύγχρονη επιχείρηση» στην Αίγλη Ζαππείου (αιθ. Ολυμπία).

-17:15 Ο Συνήγορος του Πολίτη και η Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος οργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Το καθεστώς της εκτός σχεδίου δόμησης στην Ελλάδα: Νομικές και πολεδομικές διαστάσεις» (στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη, οδός Χατζηγιάννη Μέξη 5, περιοχή Χίλτον). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση www.synigoros.gr .

Πολιτικά

-11:00 Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος παρουσιάζει τις προτεραιότητες και τους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου). Ο υπουργός, μεταξύ των άλλων, θα αναφερθεί και στα θέματα που αφορούν στον τουρισμό και στις προτεραιότητες που υπάρχουν.

-Επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, στην ΕΑΒ - Παράδοση πρώτου αναβαθμισμένου «Φαντομ»

-12 μ. Συνεδριάζει ο τομέας ΠΕΧΩΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (αίθουσα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»).

-13:00 Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές.

-Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2003

Ευρώπη

-Βρετανία

11:30 Ανεργία Νοεμβρίου. Τον Οκτώβριο είχε διαμορφωθεί στο 3,1% του ενεργού πληθυσμού.

-Γαλλία

11:00 Ξεκινά η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων

-Γερμανία

11:00 Το γερμανικό ίδρυμα οικονομικών ερευνών Ifo δημοσιεύει τα στοιχεία για το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του Δεκεμβρίου. Το Νοέμβριο, ο παραπάνω δείκτης είχε υποχωρήσει για έκτο διαδοχικό μήνα.

-Ιταλία

Πωλήσεις λιανικής Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,2%.

ΗΠΑ

-Οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Bear Sterns (τετάρτου τριμήνου), FedEx (δευτέρου τριμήνου), Oracle (δευτέρου τριμήνου), Palm (δευτέρου τριμήνου)

Ιαπωνία

-H Tράπεζα της Ιαπωνίας δίνει στη δημοσιότητα τη μηνιαία έκθεσή της για την πορεία της οικονομίας.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου

Eλλάδα

Γενικές συνελεύσεις

-10:00 Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Moda Bagno Ν. Βαρβέρης στα γραφεία της εταιρείας, οδός Αναπαύσεως 50, στο Χαλάνδρι.

-11:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνική ΑΕΕΓΑ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, οδός Καρ. Σερβίας αρ. 8, Αθήνα.

-14:00 Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Everest A.E.

στο ξενοδοχείο Αthens Plaza.

-14:30 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Inform Π. Λύκος Α.Ε. στην έδρα της εταιρείας, στο 5ο χιλ. Λ. Βάρης - Κορωπίου, στη θέση Σταμάτη Μίχα Κορωπί.

Χ.Α.

-Oι μετοχές της εταιρείας FLEXOPACK A.E.B.E.Π. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,50 ευρώ (από 0,75 ευρώ) και χωρίς το δικαίωμα δωρεάν παραλαβής 1 νέας (ΚΟ) μετοχής για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή (SPLIT). Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών στο Χ.Α ορίζεται στις 30/12/2002.

-Συνεδριάζουν οι διοικήσεις του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/18/268527.htm .

Πολιτικά

-12 μ. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαινιάζει τη νέα περιφερειακή οδό Πάτρας.

Εκδηλώσεις

-11:00 Τακτική συνάντηση μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών με εκπροσώπους του Τύπου και των άλλων μέσων ενημέρωσης (στα γραφεία του ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα)

-11:00 Συνέντευξη Τύπου των σωματείων Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με θέμα: «Εξελίξεις στη Ναυτιλία-Νομοσχέδιο για τη Ναυτική Εκπαίδευση» (στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, Μπουμπουλίνας 21 στον Πειραιά).

-14:30 Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος παραθέτει γεύμα εργασίας στο εστιατόριο «Αρχαίων Γεύσεις» (Κορδάτου 22, πλατεία Καραϊσκάκη). Στη διάρκεια του γεύματος, ο υπουργός θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό, με τη διεύρυνση της Ε.Ε., στις εκτιμήσεις για το 2002 και τις προβλέψεις για το 2003.

-15:00 Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο του Χ.Α. στην Αθήνα http://www.presspoint.gr/release.asp?id=20645 .

-Φορολογική ημερίδα της Ernst & Young στο ξενοδοχείο Divani Caravel http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/18/268770.htm .

-19:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τρομοκρατίας διοργανώνει η άτυπη ομάδα συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας «Ως Εδώ» μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/19/268978.htm .

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

Βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η εν λόγω παραγωγή μειώθηκε κατά 0,9%.

-Βρετανία

-11:30 Πωλήσεις λιανικής Νοεμβρίου. Τον Οκτώβριο, οι εν λόγω πωλήσεις είχαν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 0,8% σε μηνιαία βάση και 6% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2001.

-Γαλλία

Συνεδριάζει το δ.σ. της France Telecom

13:00 Η κρατική στατιστική υπηρεσία INSEE δίνει στη δημοσιότητα την οικονομική της έκθεση για το 2002.

-Γερμανία

Τακτική δεκαπενθήμερη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

-Ιταλία

Καταναλωτική εμπιστοσύνη Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 110 μονάδες από 109,6 μονάδες το Νοέμβριο.

-Ολλανδία

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου του ομίλου Gucci

HΠΑ

-15:30 Νέες αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στις 400.000.

-17:00 Δείκτης βασικών οικονομικών μεγεθών του Conference Board για το Νοέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,6%.

-Ομιλία του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, με θέμα τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

-Οικονομικά αποτελέσματα των επενδυτικών τραπεζών Goldman Sachs, Lehman Brothers και Morgan Stanley και της εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού Nike

Ν. Κορέα

-Προεδρικές εκλογές http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/17/268252.htm

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου

Ελλάδα

Γενικές συνελεύσεις

-08:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αγροτική Α.Α.Ε. Ζωής & Υγείας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Λ. Συγγρού 4-6, 1ος όροφος).

-08:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Κορδέλλου Χ. Αφοι ΑΕ&ΒΕ στα γραφεία της έδρας της εταιρείας (Μάνδρα Αττικής Λούτσας και Πελοποννήσου).

-09:30 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Αγροτική ΑΕΕΓΑ στα γραφεία της εταιρείας επί της Λ. Συγγρού 4-6, 1ος όροφος, Αθήνα.

-10:00 Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Νάκας Φ. Μουσικός Οίκος Α.Ε.

-10:00 Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Rainbow Computer A.E. στα γραφεία της εταιρείας, Hλία Hλιού 75 (5ος όροφος), στο N. Kόσμο.

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση της Alfa Alfa Energy στο Δήμο Ασπροπύργου, στην έδρα της εταιρείας στην Παραλία Ασπροπύργου Αττικής.

-15:00 Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Quality & Reliability στα γραφεία της έδρας της εταιρείας, στο Δήμο Χολαργού Αττικής (οδός Μεσογείων 246).

Χ.Α.

-Παύει η διαπραγμάτευση των 9.742.920 (ΚΑ) μετοχών της εταιρείας ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε. προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων ονομαστικών μετοχών ορίζεται η 31/12/2002.

-Οι μετοχές της εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 2,94 ευρώ (από 2,9347 ευρώ).

-Εκπρόσωποι των χρηματιστηρίων της Κωνσταντινούπολης και του Τελ Αβίβ φθάνουν στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους του Χ.Α. και να προωθήσουν τη συνεργασία των τριών αγορών.

Πολιτικά

-10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ και τους επικεφαλής των ομάδων της Ευρωβουλής

-10:30 Ευρεία σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Διαφθορά και Διαφάνεια» υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλή

Εκδηλώσεις

-14:00 Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει γεύμα εργασίας στο ξενοδοχείο Metropolitan Hotel (λεωφ. Συγγρού 385) με την ευκαιρία της αποφοίτησης των πρώτων πτυχιούχων του τμήματος. Στο γεύμα θα παρευρεθεί και απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ανωμερίτης.

Ευρώπη

-Γαλλία

09:45 Πληθωρισμός Νοεμβρίου (οριστικά στοιχεία)

09:45 Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Οκτωβρίου

09:50 Καταναλωτικές δαπάνες Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,2%.

-Γερμανία

Οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ThyssenKrupp

-Ιταλία

Βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,4%.

ΗΠΑ

-15:30 ΑΕΠ τρίτου τριμήνου (οριστικά στοιχεία). Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 4%.

Ιαπωνία

-Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου

Eλλάδα

Γενικές συνελεύσεις

-12 μ. Β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των κατόχων κοινών μετοχών της εταιρείας Αλυσίδα ΑΒΕΕ στην έδρα της εταιρείας, στο Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης.

-Τα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα