Μ.Χρυσοχοΐδης: Αύξηση 15% των παραγγελιών από Δυτική Ευρώπη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 14:56
UPD:18:41
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θα είναι λάθος να δημιουργηθούν χάσματα στην ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου. Αναφερόμενος στις πρόσφατες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στην αγορά, ο υπουργός έκανε λόγο για διαρκή προσπάθεια με γνώμονα το κοινό συμφέρον σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

«Θα είναι λάθος να δημιουργηθούν μεγάλα χάσματα και διαχωρισμοί στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε ανάγκη από κοινές προσπάθειες να επιδιώξουμε το κοινό συμφέρον για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός, τονίζοντας πως «η προσπάθεια θα είναι διαρκής να βρούμε που υπάρχει το κοινό συμφέρον σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ώστε να υπάρξει αλληλεγγύη από τη μια πλευρά και από την άλλη πλευρά να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων».

Ερωτηθείς σχετικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε πως η μάχη των τιμών ξεκίνησε δυναμικά και με αποτέλεσμα. Αναφερόμενος μάλιστα στην τελευταία συμφωνία κυρίων για μείωση των τιμών σε μία σειρά από προϊόντα, σημείωσε πως κερδισμένοι είναι όλοι -και οι εταιρείες και οι καταναλωτές. Αυτό, τόνισε, πρέπει να το δούμε και σε ευρύτερους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής: σύμπτωση συμφερόντων. «Αντί λοιπόν να υπάρχει αυτή η όξυνση μεταξύ διαφόρων κοινωνικών ομάδων και την πληρώνει τελικά η πλειοψηφία, θα μπορούσε να υπάρξει σε όλους τους τομείς μια τέτοιου είδους σύγκλιση», εκτίμησε.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέχρι την Τετάρτη θα έρθει στη Βουλή το ν/σ για το νέο Επενδυτικό Νόμο και ακολουθεί το σχέδιο για τη νεανική επιχειρηματικότητα. «Καθιερώνουμε», είπε, «πολύ μεγάλες φοροαπαλλαγές, αποσβέσεις, κίνητρα δηλαδή για τις υγιείς επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα, μικρές και μεσαίες» και «δίνουμε μια πολύ μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια, στις εξαγωγικές επιχειρήσεις», γνωστοποιώντας παράλληλα πως ήδη υπάρχει αύξηση κατά 15% των παραγγελιών από τη Δυτική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ όπωα ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΑΝ, στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο με κύριο θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, θα περάσουν από 'δεύτερη ανάγνωση' και τελική έγκριση τα νομοσχέδια για το ΕΤΕΑΝ και το νέο επενδυτικό νόμο.

Στόχος, η επίσπευση του νομοθετικού έργου, ώστε τα νομοσχέδια να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια αμέσως μετά την εορταστική περίοδο και να έχουν ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.

«Όταν ο υπουργός υιοθετεί και προπαγανδίζει τις διαφημιστικές προσφορές των πολυκαταστημάτων ως μείωση των τιμών στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, δεν ξαφνιάζει η θέση του ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν κοινό συμφέρον με τους μεγαλοβιομήχανους και μεγαλέμπορους», σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα με την πλουτοκρατία. Ο λαός πρέπει να αλλάξει και να τους εγκαταλείψει οριστικά», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα