Δράσεις κατά της φτώχειας προανήγγειλε η Λ. Κατσέλη

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 20:01
UPD:20:16

Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και τις δράσεις του υπουργείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αύξηση της απασχόλησης στο 70% του πληθυσμού και η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας για το 2011.

Η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και τις δράσεις του υπουργείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ακόμη έκανε γνωστό ότι τα σχέδια νόμου για την Κοινωνική Οικονομία και για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΣΕΠΕ θα τεθούν την ερχόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πιο αναλυτικά, η κ. Κατσέλη σημείωσε πως οι προσπάθειες του υπουργείου θα επικεντρωθούν στην αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στο 70% του πληθυσμού που είναι από 20 ως 64 ετών, δηλαδή ενός πληθυσμού 240.000 ανθρώπων. Επίσης, το υπουργείο θα εστιάσει στη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού κατά 450.000, καθώς και στη μείωση του αριθμού των παιδιών που ζουν στο όριο της φτώχειας κατά 100.000 άτομα.

Όπως ανέφερε, είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας που θα διασφαλίσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, δηλαδή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υποχρεωτική εκπαίδευση και στέγαση.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, προωθείται η δημιουργία αποκεντρωμένων δομών και θα εκπονηθούν τοπικά σχέδια δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχιας.

Ειδικότερα για την παιδική φτώχεια, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι προωθούνται σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς της κοινωνίας των πολιτών τέσσερις βασικές δέσμες παρεμβάσεων: Δράσεις που στοχεύουν στη στήριξη των νοικοκυριών όπου διαβούν τα παιδιά, πολιτικές στήριξης των φτωχών οικογενειών και των οικογενειών που απειλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε δομές και υπηρεσίες φροντίδας, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, και στην εξασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση, σε κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας, σίτισης, στέγασης, ιματισμού και σε παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ποιότητα της ζωής των παιδιών που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα