Μ. Χρυσοχοΐδης: Προς συμφωνίες για μειώσεις τιμών και με μικρές επιχειρήσεις

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 20:27

Συμφωνίες για μείωση τιμών θα υπάρξουν και με μικρού μεγέθους επιχειρήσεις που καλύπτουν το 30% της αγοράς, καθώς η συμφωνία που ανακοινώθηκε προ ημερών αφορά στις επιχειρήσεις που προμηθεύουν το 70% της αγοράς, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Βήμα», ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ακόμη ότι «μέχρι τις αρχές του χρόνου σε περισσότερα από 1.000 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης θα υπάρξει μείωση τιμών και ακόμη περισσότεροι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του υπουργείου».

«Οι μειώσεις σε αρκετά προϊόντα έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το 60% των μειώσεων θα ισχύει από 1/1/2011», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι μειώσεις γίνονται με σοβαρό και οριστικό τρόπο. Δεν είναι κάποια προσφορά, που βάζουν επάνω σε κάποιο προϊόν. Και οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν για όλο το 2011».

Ανέφερε επιπλέον ότι το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μέσων μεταφοράς και τις επιπτώσεις τους στην κίνηση της αγοράς δήλωσε πως «υπάρχει πρόβλημα και το βλέπει κανείς κάθε μέρα μπροστά του. Το σημαντικότερο θέμα είναι η συνολικότερη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια πόλης η οποία φιλοδοξεί να είναι τουριστική, να συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Σχετικά με την απεργία των συνεργείων καθαριότητας στους δήμους ανέφερε ότι ο καθένας πρέπει να έχει επίγνωση των ευθυνών του απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους ανθρώπους που εκπροσωπεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα