Στην TD η Chrysler Financial έναντι 6,3 δισ. δολ.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 15:37

Στην εξαγορά της Chrysler Financial από την Cerberus Capital Management προχωρά η Toronto-Dominion Bank, έναντι τιμήματος 6,3 δισ. δολαρίων.

Η καναδική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι στην εξαγορά συμπεριλαμβάνονται καθαρά στοιχεία ενεργητικού 5,9 δισ. δολαρίων και 400 εκατ. δολάρια σε υπεραξία.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η αμερικανική μονάδα της TD - η TD Bank - θα αποκτήσει την Chrysler Financial στις ΗΠΑ, ενώ η TD θα αποκτήσει την Chrysler Financial στον Καναδά.

«Η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση μιας σημαντικής πλατφόρμας οργανικής ανάπτυξης σε ελκυστική τιμή», δήλωσε ο Εντ Κλαρκ, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής τράπεζας.

Η Chrysler Financial, πρώην μονάδα χορήγησης δανείων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είδε τις δραστηριότητές της να μειώνονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Chrysler και General Motors την περασμένη χρονιά.

Η Cerberus εξαγόρασε την Chrysler το 2007, ωστόσο έχασε τον έλεγχό της κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης αυτής. Στην κατοχή της είχε μείνει μόνο η Chrysler Financial.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα