Γ. Διαμαντίδης: Στόχος να καταστεί η ελληνική ναυτιλία η βαριά βιομηχανία εσόδων

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 23:23

Στόχος είναι να καταστεί η ελληνική ναυτιλία η βαριά βιομηχανία εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό, να δοθεί η αναπτυξιακή ώθηση που απαιτεί ο θαλάσσιος τουρισμός, τα νησιά μας και η αλιεία, υπογράμμισε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011, σημείωσε ότι την ακολουθούμενη πολιτική συνιστούν όλες εκείνες ο ενέργειες που θα επιτρέψουν να ανυψωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία η ελληνική σημαία, όπως με τα πλέον των εξακοσίων πλοία που χτίζουν οι εφοπλιστές και που θα μπορέσουν δυνητικά να απορροφήσουν άμεσα περισσότερους από τρεις χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς, με υψηλές αποδοχές.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, θα αναβαθμιστεί το ναυτικό επάγγελμα μέσα από τη ναυτική εκπαίδευση, με στόχο την προσέλκυση νέων στα θαλάσσια επαγγέλματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι πλέον η κρουαζιέρα μετά από τα εμπόδια και τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, μπορεί να γίνει πραγματικότητα στη χώρα μας.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα ως ναυτική και τουριστική χώρα αποκτά όλα εκείνα τα αναπτυξιακά εργαλεία σε σχέση με τη θάλασσα και τα νησιά μας, που θα της επιτρέψουν και πάλι να έχει μεγάλες, σοβαρές και μόνιμες πηγές εσόδων και ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα