Κέρδη καταγράφει ο χρυσός

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 06:58

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του πολύτιμου μετάλλου, απομακρύνοντας μία επιπλέον πηγή εξασφάλισης της αξίας από την αγορά.

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός μετά την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του πολύτιμου μετάλλου, απομακρύνοντας μία επιπλέον πηγή εξασφάλισης της αξίας από την αγορά. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης ασήμι και πλατίνα.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,4% φθάνοντας στα 1.391,02 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 1.390,30 δολ. στις 11:08 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το ΔΝΤ ολοκλήρωσε την πώληση περίπου 403,3 μετρικών τόνων χρυσού, ή ποσοστό 13% των αποθεμάτων του, στις κεντρικές τράπεζες και στους συμμετέχοντες στην αγορά, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή του μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το συνολικό ποσόν που άντλησε από αυτήν την πώληση.

Περισσότερο από το ήμισυ του χρυσού που διέθεσε το ΔΝΤ αγόρασαν οι κεντρικές τράπεζες της Ινδίας, της Σρι Λάνκα, του Μαυρικίου και του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις. Το σχέδιο πώλησης χρυσού από το ΔΝΤ, είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2009.

Φέτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 27%, φθάνοντας αυτόν τον μήνα στα επίπεδα ρεκόρ των 1.431,25 δολ. η ουγγιά και οδεύοντας να κλείσει δέκατο συνεχόμενο έτος με κέρδη. Οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, ως μέσον διαφοροποίησης των αποθεμάτων από τα νομίσματα συνέβαλαν στην άνοδο του μετάλλου. Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας τα 1.391,20 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 29,404 δολ. η ουγγιά, ωθώντας τα κέρδη του μέσα στο έτος στο 74%. Ανοδο 0,3% σημείωσε η πλατίνα φθάνοντας στα 1.727,75 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 754 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα