Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η Verbund

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 12:45
UPD:15:11

Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε και επισήμως η αυστριακή επιχείρηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Verbund, καθώς δεν θεωρεί ότι η χώρα περιλαμβάνεται στις βασικές της ξένες αγορές.

«(Η Verbund) επιδιώκει να υποβαθμίσει σταδιακά τη δραστηριότητά της σε δευτερεύουσες αγορές σε βάθος χρόνου και έχει αποφασίσει...την απόσυρσή της από την κοινοπραξία Verbund-APT Energa Hellas», τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η APT-Energa Hellas, στην οποία η Verbund διατηρεί ποσοστό 55%, είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της ΔΕΗ. Στο μετοχικό σχήμα συμμετέχει με 45% και η ελληνική Energa.

Η Verbund αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα καθώς επιθυμεί να εστιάσει στις πέντε βασικές αγορές της: την Αυστρία, της Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

H APT-Energa Hellas θα συνεχίσει πάντως τη δραστηριότητά της με νέα μετοχική σύνθεση.

Η αποχώρηση της αυστριακής εταιρείας πιθανόν να ωφελήσει τη ΔΕΗ, η οποία έχει χάσει πελάτες από ανταγωνιστές όπως η Verbund, που υποσκελίζουν τα ρυθμιζόμενα τιμολόγιά της.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει τα τιμολόγια προς εταιρικούς πελάτες, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες στο μερίδιο αγοράς της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις κατηγορίες πελατών υψηλού περιθωρίου κέρδους εκτιμάται ότι θα μειωθεί σε 86,6% φέτος από 98,3% το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα