Χαιρετίζει η Κομισιόν την υπερψήφιση του προϋπολογισμού

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 14:30
UPD:14:36

Στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο μέλη συλλόγων και παιδιά για τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα δύσκολα για τη χώρα μας θα περάσουν, χάρη στις αντιστάσεις του ελληνικού λαού.

Xαιρέτισε η Κομισιόν την υπερψήφιση του ελληνικού προϋπολογισμού του 2011 και των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που αυτός προβλέπει.

«Καλωσορίζουμε την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κριστίνα Αρίγκο.

Στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος ότι τα δύσκολα για τη χώρα μας θα περάσουν, χάρη στις αντιστάσεις του ελληνικού λαού.

Υποδεχόμενος σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο μέλη συλλόγων και παιδιά για τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αυτές οι μέρες που έρχονται είναι οι γιορτές χαράς και ελπίδας. Ας κρατήσουμε το δεύτερο, την ελπίδα γιατί έτσι θα περάσουμε τα δύσκολα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα βγάλουμε πέρα γιατί γνωρίζω τις δυνατότητες και τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού».

Σε μήνυμά του εξάλλου προς τους Ελληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών ο κ. Παπούλιας χαρακτηρίζει τον ελληνισμό της διασποράς «δύναμη για την πατρίδα», η οποία «μας εμπνέει αισιοδοξία και μας διδάσκει δημιουργικότητα».

Η οικονομική κρίση αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία, που έχει αποδείξει ιστορικά την αντοχή και την επιμονή της, σημειώνει ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας πως η δύσκολη αυτή συγκυρία επιβάλλει σε όλους τους Έλληνες, τόσο του μητροπολιτικού κέντρου, όσο και του εξωτερικού, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που μας ενώνουν.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά, Το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Σύλλογος ‘Το Χοροστάσι’, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο της Βουλής

Εορταστική ατμόσφαιρα σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο το οποίο γέμισε με μελωδίες από Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχτηκε συλλόγους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έψαλλαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Πρώτος, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του νησιού και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαούτου. Ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Χοροστάσι» που έψαλλαν κάλαντα από την Ήπειρο, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Αμέσως μετά προσήλθαν τα παιδιά από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Victor Artant» - ΝΙΚΗ και τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν και από το Σύλλογο Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και από τη χορωδία του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η αγκαλιά».

Ο κ. Πετσάλνικος μοίρασε σε όλους γούρια για τη νέα χρονιά και τους ευχήθηκε «το 2011 να είναι γεμάτο στιγμές χαράς και ευτυχίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα