Μικρές απώλειες στο Χ.Α.

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 17:25
UPD:17:56

Στις 1.444,19 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,34%, έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τη συμμετοχή να είναι περιορισμένη εν όψει των εορτών.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 47,31 εκατ. ευρώ.

Απώλειες της τάξης του 1,04% σημείωσε ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών μετά την προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης για πιθανή υποβάθμιση της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζα Πειραιώς και της ATEbank.

«Είχαμε χαμηλούς τζίρους λόγω της εορταστικής περιόδου ... με τις ανακοινώσεις της Fitch από τις αρχές της εβδομάδας να βαραίνουν το κλίμα στην αγορά», δήλωσε στο Reuters η Νατάσα Ρουμαντζή, επικεφαλής ανάλυσης στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε 0,79%, της Alpha Bank έμεινε σταθερή και της EFG Eurobank είχε απώλειες 1,03% με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα περιθώρια υποχώρησης των τιμών είναι περιορισμένα.

«Πιθανότατα οι χαμηλοί τζίροι θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς όμως να αποκλείεται κάποια ανάκαμψη στην αγορά μετά την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών», πρόσθεσε η κ. Ρουμαντζή.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 80 ενισχύθηκαν, 74 υποχώρησαν και 53 παρέμειναν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα