Προμηθευτές Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού: Ωμός εκβιασμός του υπ. Υγείας

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 19:27

Με διακοπή των προμηθειών του στα νοσοκομεία ετοιμάζεται να απαντήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) στον υπουργό Υγείας, ο οποίος ζήτησε έκπτωση 20%, προκειμένου να πληρώσει μέσα στον Ιανουάριο τοις μετρητοίς τις οφειλές των νοσοκομείων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2010.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος κάνει λόγο για «ωμό εκβιασμό», κατηγρώντας το κράτος πως για άλλη μία φορά αποδεικνύει «όχι μόνο την αναξιοπιστία του αλλά και την επιπολαιότητά του, καθώς αδυνατεί να αντιληφθεί τους κινδύνους που οι πράξεις του ενέχουν για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΠΟΥ, κατά τη διάρκεια του 2010 οι τιμές των προϊόντων των προμηθειών ορθοπεδικού υλικού έχουν υποστεί εκπτώσεις, 20%-35% από τις αρχές του 2010 και μετά και 35%-55% ακολούθως μετά την εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Tιμών.

«Με τον τωρινό εκβιασμό του υπουργείου Υγείας», επισημαίνει ο ΠΑΣΥΠΟΥ, «είναι σαφές ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υποχρεώνονται να διακόψουν τη λειτουργία τους, με αυτονόητες συνέπειες για τους Έλληνες ασθενείς, τη δημόσια υγεία και στη συνέχεια την ανεργία, τα έσοδα του Δημοσίου μέσω των φόρων, ΦΠΑ κ.τ.λ.».

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού δηλώνουν ότι «αδυνατούν να δώσουν την όποια έκπτωση και καλούν τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει τις πληρωμές των παλιών (2005-2009) και των νέων (2010) χρεών των νοσοκομείων άμεσα μέχρι την 31/12/2010 όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δεσμευθεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα