Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 07:01
UPD:07:15

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός, ο οποίος ενδέχεται να σημειώσει άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες καθώς η ανησυχία για την κρίση χρέους της Ευρώπης συνεχίζει να ωθεί τους επενδυτές σε αναζήτηση καταφυγίου. Ανοδικά κινήθηκαν πλατίνα και παλλάδιο.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν 1,40 δολ. υψηλότερα φθάνοντας στα 1.381,50 δολ. η ουγγιά στις 12:19 μ.μ. στη Σεούλ μετά την ταλάντευσή τους μεταξύ απωλειών και κερδών σε ποσοστό έως 0,3%. Αυτήν την εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 0,4%, οδεύοντας να σημειώσει την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε σύνολο τριών εβδομάδων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για το 2011 εν μέσω χαμηλού πληθωρισμού και κρίσης χρέους. Παρά την οικονομική στήριξη που έλαβαν Ελλάδα και Ιρλανδία το κόστος ασφάλισης του ελληνικού κρατικού χρέους αυξήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός, και οι επενδυτές είκασαν ότι η επόμενη χώρα που θα ζητήσει βοήθεια θα είναι η Πορτογαλία.

Ο χρυσός που άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στις 7 Δεκεμβρίου φθάνοντας στα 1.431,25 δολ. η ουγγιά, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 26%, δέκατη ετήσια άνοδο, καθώς οι επενδυτές επεδίωξαν την ασφάλεια έναντι των αδύναμων νομισμάτων και της κρίσης χρέους. Η απόδοσή του ήταν υψηλότερη από αυτήν των αμερικανικών μετοχών, με τον Standard & Poor’s 500 Index να σημειώνει άνοδο 13% φέτος.

Το πολύτιμο μέταλλο για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε 0,5% φθάνοντας χθες στα 1.380,50 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τις 16 Δεκεμβρίου. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 29,3050 δολ. η ουγγιά. Η τιμή του σημείωσε άνοδο 74% το 2010.

Το παλλάδιο τοις μετρητοίς σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 754,25 δολ. η ουγγιά οδεύοντας να κλείσει δεύτερη εβδομάδα με κέρδη. Το μέταλλο φέτος έχει σημειώσει άνοδο 85%.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 1.732,25 δολ. η ουγγιά, οδεύοντας επίσης να κλείσει δεύτερη εβδομάδα με κέρδη. Η τιμής της φέτος έχει σημειώσει άνοδο 18%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα