Ενταξη προγράμματος για το ΕΣΥ στην «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 10:47

Εντάχθηκε η οριζόντια πράξη «Σύστημα Διαχείρισης και Επιχειρηματικής Ευφυΐας» του υπουργείου Υγείας στα κονδύλια της Ψηφιακής Σύγκλισης, με απόφαση που υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Αντ. Μαρκόπουλος.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υπάγεται στο πλαίσιο της γενικής στρατηγικής του υπουργείου που θέτει ως κύρια προτεραιότητα την προώθηση του οργανωτικού, λειτουργικού και οικονομικού εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ με υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης για τους πολίτες που να είναι πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά (εκτός των βασικών).

Το έργο περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των λειτουργικών και τεχνικών απαιτήσεων καθώς και τις προδιαγραφές για την πραγματοποίηση ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Επιχειρηματικής Ευφυΐας και την υλοποίηση της σύνδεσης του υπουργείου, των αρμόδιων υπηρεσιών και των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας μέσω αυτού του συστήματος (MIS- BI).

Με την υλοποίηση του MIS - BI, θα παρέχεται η δυνατότητα εξαγωγής πολυάριθμων αναφορών και θα εστιάζονται στις ακόλουθες κατηγορίες πληροφορίας:

- Δείκτες προσωπικού (συνδυαστικά) των νοσοκομείων.

- Οικονομικά στοιχεία προϋπολογισμών - απολογισμών, μηνιαίας καταγραφής εσόδων - εξόδων υγειονομικών μονάδων ΕΣΥ και λοιπών μονάδων εποπτείας του υπουργείου.

- Λειτουργικά στοιχεία νοσοκομείων και Νοσηλευτικοί δείκτες (νοσηλευθέντες, ημέρες νοσηλείας, εξετάσεις κλπ ανά κλινική ή μονάδα ή εργαστήριο)

- Στοιχεία Εξωτερικών Ιατρείων.

- Στοιχεία Εργαστηριακών Εξετάσεων.

- Στοιχεία Χειρουργείων και Αναισθησιολογικών.

- Στοιχεία τμημάτων Επειγόντων περιστατικών.

- Υπόλοιποι αναγκαίοι δείκτες όπως λίστες αναμονής.

- Υπόλοιπες αναγκαίες πληροφορίες.

Στο πλαίσιο αυτής της ένταξης περιλαμβάνεται μελέτη εξειδίκευσης τεχνικών προδιαγραφών υποδομής έργου, υλοποίηση συστήματος MIS-BI ΥΥΚΑ, εγκατάσταση και παραμετροποίηση πληροφοριακού συστήματος, παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τεκμηρίωσης, μελέτης εφαρμογής του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Επιχειρηματικής Ευφυΐας, εκπαίδευση προσωπικού του μηχανισμού συλλογής δεδομένων και παρουσίασης αποτελεσμάτων και υποστήριξη δοκιμαστικής λειτουργίας.

Οι παρεχόμενες Υπηρεσίες της πράξης είναι:

- Συλλογή μηνιαίων λειτουργικών και οικονομικών στοιχείων από τα 131 νοσοκομεία.

- Παρουσίαση αποτελεσμάτων ανάλυσης μέσω διαδικτύου

- Παροχή στοιχείων ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις του χώρου της υγείας

- Παροχή συγκριτικών αναφορών και στοιχείων ενδιαφέροντος προς τους πολίτες

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για πρώτη εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 115.000 ευρώ και ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015. Η πίστωση του τρέχοντος έτους 2010 στο Π.Δ.Ε ανέρχεται σε 55.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα