Ανησυχία ΒΕΑ για τις προτεραιότητες του ΕΤΕΑΝ

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 11:25

Aνησυχία προκαλεί στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Η ανησυχία απορρέει ως αποτέλεσμα της εκτίμησης ότι γνώμονας του ΕΤΕΑΝ θα είναι η υλοποίηση γενικότερων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, δηλαδή, όπως αναφέρει το ΒΕΑ, παράλληλα με τις εγγυήσεις δανείων θα παρέχει διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, υπηρεσίες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών, αλλά και χρηματοδότηση ΣΔΙΤ, όπως και συμβουλευτικές υπηρεσίες και ερευνητικό έργο.

«Θα μπορέσει τελικά να λειτουργήσει ικανοποιητικά ο τομέας παροχής εγγυοδοσίας του ΕΤΕΑΝ, ιδιαίτερα για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις ή θα υποβαθμιστεί ο θεσμός για τον οποίο το ΒΕΑ έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση του», διερωτάται σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Το ΒΕΑ τονίζει ότι «η αποκατάσταση της ροής ρευστότητας στην αγορά ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική και το νέο ΕΤΕΑΝ θα πρέπει να συμβάλει στον τομέα αυτό με ουσιαστική δράση εγγύησης δανείων στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα