Xριστούγεννα εν μέσω κρίσης

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010 20:06

Σε πολλές χώρες τα δώρα είναι φέτος πιο ταπεινά. Οι άνθρωποι προτιμούν να καταθέσουν το «δώρο» των Χριστουγέννων στις τράπεζες αντί να το ξοδέψουν στα καταστήματα, σημειώνει σε άρθρο της με τίτλο «Γιορτή εν μέσω κρίσης» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Το ολοσέλιδο άρθρο είναι αφιερωμένο στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.

Η ορθόδοξη εκκλησία μοίρασε το φετινό της μήνυμα σε φυλλάδιο ήδη από την περασμένη Κυριακή, γράφει η δημοσιογράφος Κριστίνε Σλέτσερ για τη χώρα μας: Όμως το μήνυμα δεν ήταν χαρμόσυνο. Κάνει λόγο για χώρα υπό κατοχή των πιστωτών, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Άμεση ήταν η κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης. Ωστόσο το φυλλάδιο «Προς τον Λαό» δεν περιλαμβάνει μόνο ειρωνικά σχόλια για το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, που επέβαλαν στην Ελλάδα ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας.

Αποδίδει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και στον ελληνικό λαό, ο οποίος ασπάστηκε στο παρελθόν άκριτα τον καταναλωτισμό. Φέτος όμως η ορθόδοξη εκκλησία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη, σχολιάζει η Κριστίνε Σλέτσερ. Η κατανάλωση συρρικνώθηκε σε σύγκριση με πέρσι κατά 40%. Μια μείωση, που θα εντείνει ακόμα περισσότερο την οικονομική ύφεση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, επισημαίνει η εφημερίδα του Μονάχου.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα