Ανοδικά κιντείται η τιμή του πετρελαίου

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 08:20

Αύξηση ενδέχεται να σημειώσουν οι τιμές του αργού πετρελαίου, μετά την άνοδο πάνω από τα 30 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, καθώς η γενική απεργία στη Βενεζουέλα μειώνει τις αποστολές, από την τέταρτη σε μέγεθος προμηθεύτρια χώρα πετρελαίου, στις ΗΠΑ, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Τα αμερικανικά αποθέματα φαίνεται να μειώθηκαν από 1,1 εκατ. έως 1,7 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, από 283,8 εκατ. βαρέλια που ήταν, ως αποτέλεσμα της απεργίας στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με την έρευνα επτά αναλυτών του Bloomberg. Η σχετική έκθεση για τα αποθέματα πετρελαίου θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 23 σεντς ή 0,8%, φθάνοντας στα 30,33 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 30,08 δολ. το βαρέλι στις 2:33' μ.μ. στο Τόκυο στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τα συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 1,66 δολ., φθάνοντας στα 30,10 δολ. το βαρέλι, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Οκτωβρίου και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 4 Ιανουαρίου.

Λ.Κ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα