Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 05:53

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, διατηρώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και χρυσού μετά την ισχυροποίηση των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, ισχυροποιήθηκαν 1,9% μετά την χθεσινή άνοδο του μετάλλου τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα επτά εβδομάδων. Οι μετοχές της Cnooc Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας offshore της Κίνας, σημείωσαν άνοδο 1,3% στο Χονγκ Κονγκ καθώς το αργό διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 26 μηνών. Ανοδο 1% σημείωσαν οι μετοχές της PetroChina Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας. Απώλειες 4% σημείωσαν στη Σεούλ οι μετοχές της Korea Exchange Bank, οι οποίες διαπραγματεύθηκαν χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 136,08 μονάδες στις 11:33 π.μ. στο Τόκιο με περίπου πέντε μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε τρεις που σημείωναν πτώση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη. Ο τελευταίος έχει σημειώσει μέσα στο έτος άνοδο 13% έως και χθες, όπου έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008, εν μέσω εικασιών ότι τα εταιρικά κέρδη θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, των προσπαθειών της Κίνας να περιορίσει την πληθωρισμό και τις ανησυχίες για τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2%. Στη Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,4% μετά την τελευταία του διαπραγμάτευση στις 24 Δεκεμβρίου. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης Τaiex υποχώρησε 0,2% μετά τις εικασίες ότι η χώρα θα μειώσει αύριο το κόστος δανεισμού για τρίτη φορά φέτος προκειμένου να περιορίσει την άνοδο των τιμών ακινήτων και να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, καθώς κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα