Σύσκεψη της επιτροπής για την πρωτοβουλία υπέρ του ευρωομολόγου

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 21:01

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε απόψε η επιτροπή συντονισμού για τη συγκέντρωση τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την έκδοση ευρωομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από μέλος της Επιτροπής, η προσπάθεια εστιάζεται στο να λάβει η πρωτοβουλία αυτή ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να μην είναι "στενά" ελληνική ή εκπορευόμενη μόνο από τους σοσιαλιστές.

Παράλληλα, εκτιμούσε ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν από την πλευρά τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αυτήν την πρωτοβουλία, κινούμενα με τον ίδιο τρόπο στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» κομμάτων στην οποία ανήκουν.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου είχε χωριστή συνεργασία με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο.

Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το σχεδιασμό των αλλαγών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και εξέφρασαν στον κ. Παπανδρέου την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει ανά πάσα στιγμή με τον νέο νόμο-πλαίσιο για τις αλλαγές στην Παιδεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα