Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 05:47

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη MSCI AC Asia Pacific – εξαιρουμένου του ιαπωνικού δείκτη – να οδεύει προς έβδομη ετήσια άνοδο σε οκτώ χρόνια, μετά τη βελτίωση των στοιχείων στις ΗΠΑ που τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της MediaTek Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας σχεδιασμού τσιπ της Ταϊβάν, ισχυροποιήθηκαν 0,9% στην Ταϊπέι καθώς μειώθηκε η ανεργία και οι επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Chunghwa Picture Tubes Ltd., που κατασκευάζει μέρη τηλεοράσεων, αναρριχήθηκαν 6,9% μετά την ανακοίνωση επενδυτικού σχεδίου της στην Κίνα. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 0,9% στο Σύδνεϋ μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Ο MSCI AC Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 477,82 μονάδες στις 9:31 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, με περίπου τέσσερις μετοχές να σημειώνουν άνοδο σε κάθε τρεις που σημείωναν πτώση, μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη. Φέτος, ο δείκτης αναρριχήθηκε 15% εν μέσω εικασιών ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών δεν θα επηρεαστεί από την κρίση χρέους στην Ευρώπη, τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό του πληθωρισμού και τις ανησυχίες για τον ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,6%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 Index σημείωσε απώλειες 0,5%. Ανοδο 0,4% σημείωσε στην Ταϊβάν ο Taiex, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index αναρριχήθηκε 0,2%.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους. Νωρίτερα θα κλείσουν σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και στη Σιγκαπούρη.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,1% μετά τη μεγαλύτερη άνοδό του από τον Ιούνιο, επισκιάζοντας τη μείωση της ανεργίας, την ταχύτερη ανάπτυξη της μεταποίησης σε δύο δεκαετίες και την αύξηση των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα