Έτοιμη για «απογείωση» η νέα Alitalia

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 16:33
UPD:16:39
EPA/STR

Έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στην διεθνή αεροπορική αγορά είναι η νέα, ιδιωτική πλέον, Alitalia, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος. Οι πρώτες πτήσεις του αερομεταφορέα θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, προσελήφθησαν 10.150 υπάλληλοι με μόνιμο συμβόλαιο, ενώ εκκρεμεί ακόμη ο καθορισμός του καθεστώτος συνεργασίας 650 εργαζομένων που ανήκουν στο προσωπικό εδάφους.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή εταίρο της Alitalia, όπως αναφέρουν οι μεγαλύτερες ιταλικές εφημερίδες, φαίνεται πως θα επιλεγεί, τελικώς, η Air France, η οποία και θα εξασφαλίσει και το 25% του συνολικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες La Reppublica και Corriere della Sera και το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η συμφωνία έχει ήδη οριστικοποιηθεί και πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Με την επανεμφάνισή της, ως ιδιωτική πλέον εταιρεία, η Αlitalia- Compagnia Aerea Italiana θα φτάσει, σταδιακά, να πραγματοποιεί 733 πτήσεις ημερησίως, με 76 προορισμούς, βασιζόμενη σε 148 αεροσκάφη. Η πλειοψηφία των μετοχών της, θα πρέπει να παραμείνει σε ιταλικά χέρια, για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα