ΕΕΤΤ: «Ναι» υπό όρους στην εορταστική προσφορά του ΟΤΕ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 15:17
UPD:15:21

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή της την εορταστική προσφορά του ΟΤΕ θέτοντας όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εορταστική προσφορά του Οργανισμού συνίσταται στην τιμολόγηση όλων των εθνικών κλήσεων ως αστικών (0,026 ευρώ) κατά το χρονικό διάστημα 25/12/02 έως 1/1/03.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της προσφοράς, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ, είναι ο ΟΤΕ να προβεί ταυτόχρονα σε μειώσεις των τελών διασύνδεσης και των τελών μισθωμένων γραμμών διασύνδεσης σε τέτοια έκταση, ώστε να επιτρέπει και στους άλλους παρόχους φωνητικής τηλεφωνίας να προχωρήσουν σε ανάλογες προσφορές.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Εμ. Γιακουμάκης, δήλωσε ότι η εορταστική προσφορά συμπίπτει με την έναρξη ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρείες φωνητικής τηλεφωνίας.

Χαρακτήρισε επίσης θετική την αντίδραση και άλλων εταιρειών που διαφημίζουν αντίστοιχες εκπτώσεις και θεωρεί ότι οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από την ΕΕΤΤ αφενός μεν προάγουν το συμφέρον του καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας, αφετέρου δε προστατεύουν τις εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Η προσδοκία της ΕΕΤΤ, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, είναι να έχουμε και στο μέλλον ανάλογες προσφορές ως αποτέλεσμα της έντασης του ανταγωνισμού και της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα